Leestijd: 2 minuten
Terug naar overzicht

Capaciteitsprobleem in de zomer? Zo los je dat op

Krijg je je roosters niet gevuld in de zomerperiode? Kom je handen tekort wanneer je zorgpersoneel op vakantie gaat? Vraag je je af hoe je al je cliënten de komende tijd van goede zorg gaat voorzien? Dit zijn vragen waar veel zorginstellingen tijdens de zomermaanden mee worstelen.

 

Onder druk in de vakantieperiode

Als zorg- of regiomanager wil jij te allen tijde de kwaliteit van de zorg in jouw instelling kunnen waarborgen. Wanneer dat door personeelstekort niet lukt, verwacht het bestuur van jou dat je met een oplossing komt. Die zou je graag aandragen, maar je weet niet goed hoe. Je wilt je zorgmedewerkers niet (verder) overvragen en de beschikbare middelen zijn beperkt. Het resultaat: je voelt je klem zitten tussen meerdere belangen, zonder heldere oplossing of uitweg. Dat zorgt voor stress, overprikkeling en een machteloos gevoel.

Herken je je in deze situatie? Wij helpen je graag om je acute capaciteitsprobleem op te lossen. Zo kun jij de zomerperiode met een gerust hart en ontspannen gevoel overbruggen.

 

Zo helpt Medical je de zomer door

Medical levert vakkundige zorgprofessionals die op tijdelijke (of structurele) basis een tekort in jouw planning kunnen oplossen. Zo zorgen wij ervoor dat jij je geen zorgen meer hoeft te maken over de kwaliteit en continuïteit van je dienstverlening. We starten onze samenwerking met een goed gesprek, waarin we jouw behoeften en wensen in kaart brengen. Zo kunnen we je voorzien van de meest geschikte professionals in een samenwerkingsverband op maat.

hbo-verpleegkundige bij Medical

We stellen doelen, evalueren die en passen waar nodig onze inzet aan. Bovendien selecteren we al onze medewerkers zorgvuldig op passende scholing, competenties, diploma’s en ervaring. Waar nodig leiden we hen verder op, in samenwerking met onze partner Ambinex. Zo kun jij erop vertrouwen dat je cliënten bij ons in goede handen zijn. 

Verwacht je ook na de zomer een capaciteitsprobleem te hebben? In dat geval kijken we graag samen met je vooruit. Hoe komen we verder dan enkel symptoombestrijding, wat zijn toekomstige hindernissen en hoe kunnen we die in een vroeg stadium wegnemen? Door op zulke vraagstukken te anticiperen, bieden we jou en je zorgmedewerkers rust en structuur. Vaak zien we dat een goed gecoördineerde en gezamenlijk inzet ook zaken als ongewenst verloop, werkcultuur en verzuim verbeteren. Zo creëren we samen grip op de korte én lange termijn.

 

Meer weten?

Ben je benieuwd hoe wij jou en je zorginstelling kunnen helpen tijdens de zomermaanden en daarna? Lees hier meer over wat wij doen en hoe we je van dienst kunnen zijn.

Wil je graag direct contact met een van onze medewerkers, zodat je hem of haar jouw situatie kunt voorleggen? Neem hier contact met ons op. We horen graag van je!

Terug naar overzicht