Leestijd: 5 minuten
Terug naar overzicht

Remco’s reis door de BBL-opleiding naar helpende plus

‘Hoi allemaal! Op de foto zie je mij tijdens een van de vele hiketochten in de Vogezen van Frankrijk. Naast mijn werk bij Medical kom ik hier minimaal twee keer per jaar met mijn vriendin die ook werkt in de zorg.  Ik merkte daar dat ik klaar was voor mijn volgende avontuur om mij verder te ontwikkelen.

Bij mijn vorige werkgever had ik al veel positieve verhalen gehoord van Medical medewerkers. Zo kwam Medical ook op mijn pad. Het kennismakingsgesprek was open, vriendelijk en luchtig. Wat ik bijzonder vond, is dat er echt tijd genomen werd om uit te zoeken wat voor mij de juiste plek is. Wie ben je, wat wil je en hoe kan je jouw expertise inzetten in de zorg. Ik wist meteen: dit past bij mij.

In november 2021 begon ik met veel enthousiasme aan de BBL-opleiding Helpende Plus aan het Friesland College. In 10 weken tijd kwamen theorie en praktijk samen. Theorie bestaat uit een stukje herhaling om kennis op te frissen, maar ook nieuwe modules die mijn expertise juist uitbreiden. In de tussentijd werkte ik als Helpende met veel enthousiasme op verschillende instellingen.

Doordat het werk zo afwisselend is, werd er persoonlijk gekeken hoe ik alle handelingen kon uitvoeren. Er wordt per situatie gekeken wat mogelijk is. De begeleiding vanuit Medical is daarin super goed. Betty, de praktijkopleider, denkt altijd met je mee. Ze is goed bereikbaar als je een vraag hebt. Zo doorliep ik alle stappen naar mijn diploma. Ik vind het fijn dat ik nu breder inzetbaar ben en nog beter kan zorgen voor de cliënt.

En na de Helpende Plus opleiding? Dan zijn er wel meer mooie wegen om in te slaan. Ik bewandel ze graag met Medical. Jij ook

“Het is een mooi compliment als mensen zeggen dat ze het gezellig vonden met me. Dat gaat verder dan verzorgen. Je authentieke zelf zijn is geen kunstje.”