Leestijd: 2 minuten
Terug naar overzicht

Spraakmakende workshops & silent disco: een topdag op het V&V-festival

Leerzaam én gezellig: zo blikken wij terug op de laatste editie van het Verpleegkundigen & Verzorgenden Festival. Een dag bomvol interessante kennisuitwisselingen, leuke ontmoetingen en inspirerende gesprekken. We vertellen je graag meer!

 

Spraakmakende sprekers

Op dinsdag 21 november stapten we in de auto naar Zwolle: op naar het V&V-festival. Ook deze keer was het programma weer indrukwekkend, met een breed scala aan workshops en inspirerende sprekers. Denk aan Tommie Niessen, een zelfstandig verpleegkundige, blogger, auteur en videomaker. Op zijn blog Tommie in de zorg en in zijn boeken schrijft hij over zijn passie voor de zorg en zijn dagelijkse ervaringen als zorgprofessional. In zijn workshop deelde hij zijn frisse kijk op werkplezier en -geluk in de zorg.

Ook Teun Toebes was een van de sprekers, een 24-jarige zorgvernieuwer die al jaren in een verpleegtehuis woont. Zijn missie? Een betere, mooiere en inclusievere wereld creëren voor mensen met dementie. In het kader hiervan reisde hij de wereld rond om te ontdekken hoe men in andere landen omgaat met dementie en wat wij hiervan kunnen leren. De documentaire over zijn reis is nu te zien in de bioscoop. Op het V&V-festival lichtte hij alvast een tipje van de sluier op over zijn ervaringen en inzichten.

 

Pret op de beursvloer

Naast de workshops was er genoeg leuks te beleven op de gezellige beursvloer. Deelnemers konden met de voetjes van de vloer in de silent disco of een blijvende herinnering aan de dag creëren in de photobooth. Tussen de stands waren wij ook te vinden, natuurlijk met onze iconische banner van Tante Tine. Zowel de foto als de tekst “De zorg door een andere bril zien” trok nieuwsgierige deelnemers aan. Want wat willen we met die leus nu eigenlijk zeggen?

Door een andere bril

Over die vraag gingen wij met de deelnemers in gesprek. Welke uitdagingen spelen er binnen hun team? Merken ze dat veel collega’s (langdurig) ziek zijn? Of komen ze überhaupt collega’s tekort om de roosters te kunnen vullen? Bij wie trekken ze aan de bel als het te veel wordt? En hoe wordt het probleem vervolgens opgelost?

We vertelden hen hoe wij hun zorginstelling kunnen helpen om op nieuwe manieren naar zulke vraagstukken te kijken—door een andere bril, dus. Hoe we hen graag helpen de blik te verleggen van brandjes blussen naar het creëren van blijvende oplossingen. Bovendien mochten we ook met een aantal zorgorganisaties voor het eerst kennismaken. Altijd leuk! Kortom: het was een dag vol interessante gesprekken en nieuwe connecties.

Hoe Medical jou kan helpen

Nieuwsgierig hoe Medical jouw werk in de zorg kan veranderen? Ontdek hoe jij als zorgprofessional bij ons aan de slag kunt op jouw manier: vanuit vrijheid, ontspanning en voldoening.

Of kom meer te weten over hoe we jouw zorginstelling kunnen helpen om blijvende rust, grip en structuur te creëren. Samen kijken we vooruit en lossen we veelvoorkomende problemen voor eens en voor altijd op.

Terug naar overzicht