Leestijd: 3 minuten
Terug naar overzicht

Slim succes: zo haal je meer uit je samenwerkingen, zonder extra kosten

Als zorg- of regiomanager weet je als geen ander dat leidinggeven aan een ouderenzorginstelling een uitdagende taak is. Zeker in deze tijd: de vraag naar zorg groeit, maar de middelen en mensen zijn schaars. Hulpmiddelen inkopen of tijdelijk extra personeel inhuren brengt aanzienlijke kosten met zich mee. Toch ontkom je meestal niet aan zulke investeringen om je zorginstelling draaiende te houden. Hoe zorg je er dan voor dat je zoveel mogelijk rendement behaalt van je investering? Hoe kun je nóg meer uit je samenwerking met partners halen, zonder dat dit direct gepaard gaat met extra kosten? In deze blog vertellen we het je graag.

 

Vacactures Helpende Plus: Werken bij Medical

Kleine moeite, grote waarde

Overweeg je een nieuwe samenwerking met een leverancier of uitzendbureau? Of wil je graag meer uit bestaande partnerschappen halen? Stel dan eens voor om samen te kijken naar hoe jullie de samenwerking verder kunnen verdiepen, binnen de al bestaande kaders. Dit kan heel laagdrempelig: vraag een leverancier bijvoorbeeld om je team te trainen in het gebruik van de door hen geleverde systemen of hulpmiddelen. Of vraag een uitzendbureau hun personeel voor te bereiden op de specifieke handelingen die ze straks binnen jouw instelling moeten verrichten, zoals het omgaan met bepaalde meetapparatuur. Zo zet je samen net dat stapje meer, met relatief weinig extra moeite.

 

Een wereld van verschil

Zulke relatief simpele initiatieven kunnen een wereld van verschil maken voor jouw zorginstelling. Ze helpen je werknemers zich beter voorbereid en zelfverzekerder te voelen op de werkvloer. Dat zal zich op een positieve manier uiten in het verloop en het ziekteverzuim binnen je team. Bovendien til je hiermee ook de kwaliteit van de zorg naar een hoger niveau, wat je cliënten ten goede komt.

Van korte naar lange termijn

Bij Medical kijken we al op deze manier naar de samenwerkingen met onze zorgpartners. Vaak schakelen zorginstellingen ons in eerste instantie in om hen op korte termijn te ondersteunen, met name bij personeelstekorten. Maar als we eenmaal meedraaien op de werkvloer, kijken we ook verder: waar ligt een behoefte aan extra kennis binnen het team? En wat kunnen wij daarin voor ze betekenen?

 

Behoeftes signaleren

Zo organiseerde een van onze medewerkers spontaan een training over het gebruik van tilliften toen ze merkte dat het personeel van een zorginstelling daarmee worstelde. Onze medewerker draaide al mee met de instelling, werkte samen met de zorgprofessionals en kon zo gemakkelijk de extra behoefte signaleren. Het geven van de training was daarom een kleine extra stap, maar wél een waardevolle. Dankzij zulke interventies hebben onze partners niet alleen op korte termijn iets aan onze inzet, maar kunnen we hen ook iets meegeven dat op de lange termijn van pas blijft komen.

De investering waard

Bovendien is het goed om je te bedenken dat een kortdurende hoge investering soms veel gevraagd lijkt, maar je op de lange termijn een hoop kosten kan besparen. Door een van onze compacte teams te laten bijspringen in jouw zorginstelling, zorg je voor continuïteit: je cliënten zien dezelfde gezichten en je zorgprofessionals hoeven niet telkens verschillende mensen in te werken. Ons team creëert structuur en rust, zodat nieuw personeel een plezierige start krijgt en niet binnen de kortste keren weer vertrekt. Heeft jouw eigen team weer voldoende grip op de zorgvraag? Dan stromen wij uit.

Sommige van onze zorgpartners worstelden al jaren om hun instelling draaiende te houden. Nadat ze ons inschakelden, keerde de rust al binnen een aantal weken terug. Als je dit vergelijkt met de kosten die de instelling anders aan uitzendkrachten kwijt zou zijn geweest, terwijl het structurele probleem daarmee zou zijn blijven bestaan, is het gemakkelijker om zo’n investering op waarde te schatten.

 

Meer weten?

Benieuwd wat een samenwerking met Medical voor jouw ouderenzorginstelling kan betekenen? Neem contact op. Samen zorgen we ervoor dat je zorgpersoneel én jij krijgen wat jullie verdienen: duidelijkheid, rust en structuur, zodat jullie je cliënten de allerbeste zorg kunnen bieden.

Behoefte aan meer inzichten die je helpen grip te krijgen op je werk? Download dan ons gratis whitepaper en ontdek 5 manieren om de zorgkwaliteit in jouw ouderenzorginstelling te waarborgen én te verbeteren.

Terug naar overzicht